A Miskolcra látogató Németh Szilárd összekeverte a Diósgyőri várat a 114 éves DVTK-val

Megosztás

Miskolcra látogatott Németh Szilárd a Fidesz országgyűlési képviselője. Az esemény kapcsán egy fotót is megosztott a Facebook-oldalán, azonban egy aprócska hiba csúszott a bejegyzésbe, ami feltehetően hiányos ismereteinek köszönhető.

A Fidesz korábbi honvédelmi államtitkára, jelenlegi “rezsiügyi” kormánybiztosa Miskolcra látogatott és, ha már erre járt egy fotót is megosztott Facebook-oldalán. Németh Szilárd a Diósgyőri várhoz látogatott. A vár kapcsán egyébként hosszú ideje vitában áll a városvezetés és a kormány. Szakértők véleménye szerint a korábbi hibás tervek miatt (amit még Kiss János felügyelt kormánybiztosként) további 2 milliárd forint szükséges a beruházás megvalósításához. Ezt az összeget azonban a kormány a mai napig nem fizette ki. Ezért néhány hónappal ezelőtt a városvezetés úgy döntött, hogy megelőlegezi a forrást, annak érdekében, hogy ne romoljon tovább a félbehagyott vár állapota. Így a napokban már arról számolhattunk be, hogy hosszú időt követően végre elkezdődött a tornyok megerősítése.

Így érkeztünk el a mai naphoz, amikor Németh Szilárd ellátogatott a Diósgyőri várhoz, amelyről meg is osztott egy képet. Kisebb hiba csúszott azonban a kormánybiztos bejegyzésébe, hiszen a képhez a következő szöveget írta: Megérkeztünk a 114 éves DVTK-hoz.

Németh Szilárd bejegyzése a Facebookon

Úgy látszik, hogy Németh Szilárdnak nem sikerült megkülönböztetnie az évszázadokkal ezelőtt épült várat a DVTK-tól. Azt azonban valóban eltalálta a kormánybiztos, hogy 114 éves a Diósgyőr, igaz az évfordulót nem ma, hanem tegnap ünnepelték. Erről egyébként mi is beszámoltunk tegnap, a tényleges évforduló napján.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek